Ciasto malinowe
2020-10-17
Składniki
Sposób wykonania
- 150g migdałów
- 7 szt. daktyli
- 150g orzechów włoskich
- 75g wiórków kokosowych
- 300g namoczonych w wodzie nerkowców
- 150ml mleko kokosowe
- 5 łyżek syropu klonowego
- 7 łyżek oleju kokosowego
- szczypta wanilii
- 230g malin (mrożonych)
Sposób wykonania
- Migdały, daktyle, orzechy włoskie, wiórki kokosowe zblendować. Powstałą masę wyłożyć do formy do pieczenia i wygładzić.
- Orzechy nerkowca, mleko kokoswe, syrop klonowy, wanilię, olej kokosowy zblendować. Połowę masy rozprowadzić w formie.
- Wrzucić maliny do pozostałej masy i posiekać. Po rozprowadzeniu masy włożyć do lodówki na 30 minut.
- Przyozdobić owocami lub miętą
Pokaż więcej wpisów z
Październik 2020
Polecane