Blog

2019-11-27

Pistacje, czyli orzechy szczęścia

Pistacje, czyli orzechy szczęścia
Pistacje, nazywane także zielonymi migdałami, to nieduże, zielone orzechy, które są nie tylko pyszne, ale bardzo zdrowe. Smak orzechów pistacjowych jest uwielbiany przez większość z nas! Warto wspomnieć, że ta pyszna przekąska zawiera bardzo mało kalorii,
2019-11-20

Soczewica - moc ukryta w strączkach

Soczewica - moc ukryta w strączkach
Soczewica to wyjątkowa roślina strączkowa z rodziny bobowatych Nasiona soczewicy mają bardzo przyjemny smak
i od wieków stanowią cenny pokarm dla ludzi.
Wyróżniamy kilka rodzajów soczewicy. W Naszym asortymencie znajdziecie soczewicę czerwoną, zieloną o
2019-10-10

Propolis - wspaniały dar od pszczół

Propolis - wspaniały dar od pszczół
Krople Propolis to produkt wytwarzany przez pszczoły ze składników zebranych z roślin. Produkują go, by zalepić szpary, zabezpieczyć wlot do ula przed wtargnięciem drobnoustrojów oraz by balsamować tych, którym udało się dotrzeć do środka.
Jest lepką i g
2019-09-11

Dlaczego warto wybrać jabłczan magneu?

Dlaczego warto wybrać jabłczan magneu?
Suplementacja Magnezu jest bardzo ważna, szczególnie dla osób aktywnych fizycznie. Dbając o jego odpowiedni poziom, nasz układ nerwowy działa bez zakłóceń. Magnez odpowiada za mocne serce, zwiększoną odporność, mocne kości, zdrową przemianę materii, odpor
2019-09-03

Inulina - naturalny probiotyk

Inulina - naturalny probiotyk
Inulina - naturalny probiotyk, stymuluje wzrost mikroflory jelit, poprawia odporność organizmu, obniża poziom cholesterolu, reguluje pracę układu pokarmowego, przeciwdziała zapaleniom wrzodom i nowotworom. Inulina zaliczana jest do błonnika rozpuszczalneg
2019-07-11

Wanilia mielona, kto już zakupił?

Wanilia mielona, kto już zakupił?
Wanilia wywodzi się z Ameryki Południowej i Środkowej. Od wieku używana jako niezwykle aromatyczna przyprawa o delikatnym zapachu i nieco korzennym smaku. Zapach prawdziwej mielonej wanilii różni się od tego który znamy z cukru waniliowego lub z aromatyzo
2019-06-06

Drożdżowy rabarbarowiec owsiany

Drożdżowy rabarbarowiec owsiany
To ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem, pamiętam jego zapach...... mama mimo codziennej gonitwy znajdowała czas aby w sezonie rabarbarowym upiec „drożdżowego z rabarbarem”
Mamy dla Was przepis w trochę zdrowszej wersji, zaczerpnięty z zaprzyjaźnionego
2019-05-23

Figi suszone jako skarbnica wapnia

Figi suszone jako skarbnica wapnia
Figi to owoce pochodzące z Azji mniejszej i rosnące na drzewie zwanym figowcem pospolitym. Należy ono do rodziny morwowatych i występuje w dwóch odmianach - dalmatyńskiej oraz smyrneńskie. Figowiec jest rośliną uprawną i znajdziemy go na terenach śródziem
2019-04-29

Szafran- najdroższa przyprawa świata

Szafran- najdroższa przyprawa świata
Szafran - jego walory były znane już w czasach starożytnych, stosowany był w kuchni jak również w lecznictwie. Polecany jako afrodyzjak.
Szafran charakteryzuje się intensywnym smakiem, dlatego używa się go w bardzo małych ilościach. Jego smak jest określ
2019-04-10

Niesamowite wartości - olej w kapsułkach

Oleje są bardzo potrzebne do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, które są niezbędnym elementem naszej diety.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel