Blog
2018-10-30
Domowa chałwa
Chałwa to słodki produkt cukierniczy znany od dawnych lat. Wytwarzana najczęściej z rozgniecionych nasion oleistych i karmelu. Jeśli jednak zwracamy uwagę na zdrowie - zróbmy ją sami , będzie wtedy miała mniej kalorii i konserwantów. Zrobienie chałwy w do
2018-10-24
Nasiona konopi łuskane jako niesamowite źródło białka!
Małe ziarenka to niesamowita bomba energetyczno-zdrowotna dla osób w każdym wieku! Posiadają wysoką zawartość kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, białka oraz żelaza, fosforu, magnezu, miedzi i potasu. Nasiona konopi często kojarzone są z nielegalną ma
2018-10-10
Sól kłodawska - polska i naturalna
Ciężko jest wyobrazić sobie kuchnie bez soli. Dodajemy ją do naszych potraw, by urozmaicić ich smak. Skoro sól jest tak niezastąpiona, to może warto zamienić zwykłą sól kuchenną na sól Kłodawską, zawierającą pierwiastki niezbędne do funkcjonowania organiz
2018-10-07
I Bieg w Proszowicach
Cieszymy się, gdyż w naszym małym miasteczku odbył się Pierwszy Bieg Proszowicki, w którym wzięliśmy udział. Cała nasz Team włożył wiele wysiłku i przygotowań, aby dobiec do mety z dobrymi wynikami. Poprawiliśmy swoje życiówki, a niektórzy z Nas debiutowa