Frittata pełna witamin na śniadanie

2018-06-09
Frittata pełna witamin na śniadanie

Od samego rana warto dostarczyć naszemu organizmowi dużą dawkę witamin. Naszym ulubioną potrawą na początek dnia jest omlet. Głównym dodatkiem jest szpinak i por. Właśnie dzięki tym składnikom dostarczamy witaminy D,E,K, B6, wapnia i magnezu. Upiększeniem całego dania jest posypanie omleta świeżą natką pietruszki, krojone awokado i olej lniany. Wszystkie te składniki tworzą wielką bombę witaminową i nadają uczucie sytości.

SKŁADNIKI
2 jajka
garść szpinaku
kawałek pora
szczypta soli
awokado
natka pietruszki
1 łyżka olej kokosowy rafinowany (do smażenia)
olej lniany (do polania)

PRZEPIS
1. Roztrzepać jajka, pokroić pora i szpinak.
2. Rozpuścić olej kokosowy, poddusić pora i szpinak, dodać jajka.
3. Smażymy delikatnie z dwóch stron i przekładamy na talerz.
4. Posypujemy krojoną pietruszką i awokado, polać olejem.

Pokaż więcej wpisów z Czerwiec 2018
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel