Kakaowe gofry

2018-09-24
Kakaowe gofry

My uwielbiamy gofry! A może by tak spróbować zdrowszej wersji? Czemu nie ;) Mam dla was przepis, gdzie zamiast mąki pszennej użyjemy mąki orkiszowej.
Musicie spróbować!


Składniki:
1 szklanka mąki orkiszowej
2 czubate łyżki kakao
1 szklanka mleka
2 łyżki ksylitolu
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
½ łyżeczki miękkiego masła
2 jajka
szczypta soli

Wykonanie
Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę. Wlewamy porcję ciasta na rozgrzana gofrownicę.
Smażymy ok. 5 minut.
Można podać z owocami, jogurtem naturalnym lub dżemem.

Smacznego!

M.D.

Pokaż więcej wpisów z Wrzesień 2018
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel