Pełne wartości odżywczych Jagody Acai
2020-06-18

Jagody te zawierają witaminy z B1, B2, B3, C, E, kwasy omega 6 i omega 9, beta-karoten, błonnik, żelazo, fosfor, wapń, potas. Bogate są w kwasy tłuszczowe, takie jak kwas oleinowy i kwas linolowy, co wspomaga pracę serca. Co więcej Jagody Acai:
- przyśpieszają przemianę materii i pomagają w odchudzaniu
- regulują trawienie
- zwiększają odporność i wytrzymałość organizmu
- poprawiają kondycję umysłową
- oczyszczają organizm z toksyn
- obniżają poziom cholesterolu
Zalecane spożycie Jagód Acai to 5g dziennie, czyli mała łyżeczka. Mogą być dodatkiem do soku, jogurtu, owsianki czy sałatki.
Spróbuj już dziś Jagód Acai i Bio Jagód Acai!


Pokaż więcej wpisów z
Czerwiec 2020
Polecane