Pełne wartości odżywczych Jagody Acai
2020-06-18
Acai to po prostu jagody palmy brazylijskiej, którą spotkać można głównie w dzikich lasach deszczowych Amazonii. Wyglądem przypominają borówkę amerykańską, natomiast smakują jak jagody połączone z gorzką czekoladą. Jagody Acai dzięki zawartości witamin, minerałów i przeciwutleniaczy opóźniają proces starzenia i mogą przyczynić się do zahamowania rozwoju komórek nowotworowych. Co więcej daje nam Acai?
Jagody te zawierają witaminy z B1, B2, B3, C, E, kwasy omega 6 i omega 9, beta-karoten, błonnik, żelazo, fosfor, wapń, potas. Bogate są w kwasy tłuszczowe, takie jak kwas oleinowy i kwas linolowy, co wspomaga pracę serca. Co więcej Jagody Acai:
Zalecane spożycie Jagód Acai to 5g dziennie, czyli mała łyżeczka. Mogą być dodatkiem do soku, jogurtu, owsianki czy sałatki.
Spróbuj już dziś Jagód Acai i Bio Jagód Acai!
M.D.
Jagody te zawierają witaminy z B1, B2, B3, C, E, kwasy omega 6 i omega 9, beta-karoten, błonnik, żelazo, fosfor, wapń, potas. Bogate są w kwasy tłuszczowe, takie jak kwas oleinowy i kwas linolowy, co wspomaga pracę serca. Co więcej Jagody Acai:
- przyśpieszają przemianę materii i pomagają w odchudzaniu
- regulują trawienie
- zwiększają odporność i wytrzymałość organizmu
- poprawiają kondycję umysłową
- oczyszczają organizm z toksyn
- obniżają poziom cholesterolu
Zalecane spożycie Jagód Acai to 5g dziennie, czyli mała łyżeczka. Mogą być dodatkiem do soku, jogurtu, owsianki czy sałatki.
Spróbuj już dziś Jagód Acai i Bio Jagód Acai!
M.D.
Pokaż więcej wpisów z
Czerwiec 2020
Polecane