Pyszne, słodkie syropy

2020-05-01
Pyszne, słodkie syropy
Myśleliście kiedyś, by zastąpić czymś biały cukier? Lub użyć zdrowego słodzidła do deserów zamiast chemi? Dobrze wiemy, że nie każdy jest w stanie przestać słodzić kawę czy herbatę. Wiadomo też, że do zrobienia ulubionego ciasta czy deseru należy dodać COŚ słodkiego. Właśnie tym czymś może być syrop! Zobaczcie, co możecie u Nas znaleźć :)
Syrop Klonowy i Syrop Klonowy BIO pozyskiwany z pnia drzewa klonowego przez odwiert.Jest bogaty w cukry, sole mineralne: wapnia, potasu, magnezu, manganu, fosforu oraz witaminy: B2, B5, B6, niacyna, biotyna, kwas foliowy. Używany jako słodzik napojów lub polewa naleśników, gofrów czy sałatek.

  
Syrop z Mniszka Lekarskiego, inaczej Miód Majowy, produkowany jest z kwiatów, korzeni lub łodygi mlecza. Znajdują się w nim witaminy A, C, D, B i minerały: potas, magnez, żelazo, krzem i magnez. Syrop wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwwirusowe i bakteriobójcze oraz oczyszcza organizm z toksyn. Zaleca się spożywanie 2-3 łyżeczki dziennie, można dodać do naleśników, owsianki lub ulubionego deseru.
Syrop Daktylowy BIO to zagęszczony sok otrzymywany ze słodkiego miąższu owoców palmy daktylowej. Bogaty w magnez, potas i witaminy (szczególnie A, B1, B2). Poprawia perystaltykę jelit oraz wspiera układ nerwowy. Nadaje się do wypieków, słodzenia napojów i deserów.

  

Syrop z Agawy i Syrop z Agawy BIO, nazywany również sokiem lub nektarem, to alternatywa dla cukru, ponieważ posiada niski indeks i ładunek glikemiczny. Może być zamiennikiem miodu. Zawiera naturalne enzymy, składniki mineralne i witaminy oraz błonnik i inulinę. Jest źródłem naturalnego wapnia, magnezu, potasu i żelaza. Używany jako “cukier”.

 

Ale tu się słodko zrobiło… i zdrowo! ;) Zapraszamy do zakupu Naszych Syropów!

Pokaż więcej wpisów z Maj 2020
pixel