Porady żywieniowe
2019-11-27
Pistacje, czyli orzechy szczęścia
Pistacje, nazywane także zielonymi migdałami, to nieduże, zielone orzechy, które są nie tylko pyszne, ale bardzo zdrowe. Smak orzechów pistacjowych jest uwielbiany przez większość z nas! Warto wspomnieć, że ta pyszna przekąska zawiera bardzo mało kalorii,
2019-11-20
Soczewica - moc ukryta w strączkach
Soczewica to wyjątkowa roślina strączkowa z rodziny bobowatych Nasiona soczewicy mają bardzo przyjemny smak
i od wieków stanowią cenny pokarm dla ludzi.
Wyróżniamy kilka rodzajów soczewicy. W Naszym asortymencie znajdziecie soczewicę czerwoną, zieloną o
i od wieków stanowią cenny pokarm dla ludzi.
Wyróżniamy kilka rodzajów soczewicy. W Naszym asortymencie znajdziecie soczewicę czerwoną, zieloną o
2019-10-10
Propolis - wspaniały dar od pszczół
Krople Propolis to produkt wytwarzany przez pszczoły ze składników zebranych z roślin. Produkują go, by zalepić szpary, zabezpieczyć wlot do ula przed wtargnięciem drobnoustrojów oraz by balsamować tych, którym udało się dotrzeć do środka.
Jest lepką i g
Jest lepką i g
2019-09-11
Dlaczego warto wybrać jabłczan magneu?
Suplementacja Magnezu jest bardzo ważna, szczególnie dla osób aktywnych fizycznie. Dbając o jego odpowiedni poziom, nasz układ nerwowy działa bez zakłóceń. Magnez odpowiada za mocne serce, zwiększoną odporność, mocne kości, zdrową przemianę materii, odpor
2019-09-03
Inulina - naturalny probiotyk
Inulina - naturalny probiotyk, stymuluje wzrost mikroflory jelit, poprawia odporność organizmu, obniża poziom cholesterolu, reguluje pracę układu pokarmowego, przeciwdziała zapaleniom wrzodom i nowotworom. Inulina zaliczana jest do błonnika rozpuszczalneg
2019-07-11
Wanilia mielona, kto już zakupił?
Wanilia wywodzi się z Ameryki Południowej i Środkowej. Od wieku używana jako niezwykle aromatyczna przyprawa o delikatnym zapachu i nieco korzennym smaku. Zapach prawdziwej mielonej wanilii różni się od tego który znamy z cukru waniliowego lub z aromatyzo
2019-05-23
Figi suszone jako skarbnica wapnia
Figi to owoce pochodzące z Azji mniejszej i rosnące na drzewie zwanym figowcem pospolitym. Należy ono do rodziny morwowatych i występuje w dwóch odmianach - dalmatyńskiej oraz smyrneńskie. Figowiec jest rośliną uprawną i znajdziemy go na terenach śródziem
2019-04-29
Szafran- najdroższa przyprawa świata
Szafran - jego walory były znane już w czasach starożytnych, stosowany był w kuchni jak również w lecznictwie. Polecany jako afrodyzjak.
Szafran charakteryzuje się intensywnym smakiem, dlatego używa się go w bardzo małych ilościach. Jego smak jest określ
Szafran charakteryzuje się intensywnym smakiem, dlatego używa się go w bardzo małych ilościach. Jego smak jest określ
2019-04-10
Niesamowite wartości - olej w kapsułkach
Oleje są bardzo potrzebne do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, które są niezbędnym elementem naszej diety.